Etusivu Uutisia Yli 30 sykeläistä urheilee EM-kisoissa

postheadericon Yli 30 sykeläistä urheilee EM-kisoissa

 

Sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kisoihin on ilmoittautunut 35 sykeläistä, joista 33 siirrokasta.
Kaksi kannattajajäsenpuolisoa on mukana 3-henkisissä petankkijoukkueissa ja lisäksi innokas, urheilullinen sykeläiskuusikko urakoi omien kisojen ohella vielä samoina päivinä avoimissa elinsiirron saaneiden EM-kilpailuissa. Todellisia urheilijoita!

Ilahduttavasti siirrokasosallistujissa on peräti 15 ensikertalaista. Toinen maininnan arvoinen asia on, että joukkueessamme on 4-5 kisaveteraania, jotka olivat mukana jo vuonna 1994, kun SYKE järjesti sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kisat ensi kertaa Suomessa. Siis 22 vuotta sitten!

Sykeläisten lajivalikoima on laaja. Perinteisesti suosittujen yleisurheilun ja lentopallon lisäksi jäseniämme osallistuu golfiin, katujuoksuun, keilailuun, petankkiin, pyöräilyyn, sulkapalloon, tennikseen ja uintiin. Pöytätennis on ainoa laji, johon ei osallistu sykeläisiä. Keilailu on mukana kisaohjelmassa nyt ensimmäistä kertaa. Pyöräilyyn ja tennikseen olemme osallistuneet hyvin harvoin. Sosiaalisena lajina kisoissa on salibandy, johon kukin maa saa osallistua vain yhdellä yhteisellä joukkueella, jossa on sekä naisia että miehiä. Suomi – Ruotsi ottelua odotellaan jälleen kerran mielenkiinnolla.

Kisaviikon 10.-17.7. tapahtumiin on ilmoittautunut noin 800 henkilöä 24 Euroopan maasta. Urheilukilpailuihin heistä osallistuu noin 550 henkilöä. Vapaaehtoiset mukaan lukien lähestytään jo 1000 osallistujan rajaa. Osallistujien lisäksi Vantaalle odotetaan runsaasti kannustajia ja katsojia. Päätapahtumapaikkoina ovat Myyrmäen ja Tikkurilan alueen liikuntapaikat.

Lisätietoja www.vantaa2016.fi.

 

 

 

Viimeksi päivitetty (26.05.2016 21:07)